Dušené kořeněné brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 9 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 873.2 mg
- Vláknina 11124 mg
- Vitamín A 11124 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova.
-
2
Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, sůl, koření a přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny brambor. Brambory dusíme pod pokličkou doměkka a do odpaření vody.
-
3
Podáváme jako přílohu, posypané nasekanou pažitkou.