Dušená čočka s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1057 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1894 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 157.3 mg
- Draslík 1361.4 mg
- Vláknina 19252.3 mg
- Vitamín A 19252.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásu necháme osmahnout na rozpáleném oleji cca 10 minut. Poté vyjmeme a k oleji přisypeme pokrájený česnek a cibuli. Smažíme do změknutí.
-
2
Z měkké cibuli vmícháme rajčata, jalovec, muškát, bobkový list a chilli. Přilijeme vodu a víno. Vše dobře promícháme a uvedeme k varu.
-
3
Do vařící se omáčky přisypeme čočku a klobásu. Přikryté poklicí necháme dusit do změknutí čočky, cca 40 minut. Občas promícháme, aby se čočka nepřipálila, v případě potřeby podlijeme trochou vody.