Bažant na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bažant obecný
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1305 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 132 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 478.3 mg
  • Draslík 1435.7 mg
  • Vláknina 895.8 mg
  • Vitamín A 895.8 mg
  • Vitamín B6 3.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.

  • 4

    Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.

Komentáře k receptu