Bažant na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1305 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 81 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 132 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 478.3 mg
- Draslík 1435.7 mg
- Vláknina 895.8 mg
- Vitamín A 895.8 mg
- Vitamín B6 3.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného bažanta omyjeme, osušíme a uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Do vnitřku bažanta vložíme kousek másla.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj bažanta prsíčky dolů. Přidáme oloupanou, na poloviny rozkrojenou cibuli, maso potřeme rozehřátým máslem a pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Potom bažanta obrátíme, podlijeme smetanou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.
-
4
Cibuli vyjmeme a do šťávy vmícháme citronovou šťávu.