Zapečená fazolová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Fazole bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 1876.2 mg
  • Vláknina 32184 mg
  • Vitamín A 32184 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené fazole prolisujeme s trochou vývaru, osolíme a rozmícháme na kaši.

  • 3

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku osmahneme na 50 g másla a polovinu směsi vmícháme do fazolové kaše.

  • 4

    Kaši vložíme do zapékací mísy vymazané zbylým máslem, pokryjeme zbylou smaženou cibulí a zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu