Tresčí filé s česnekovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 97 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 152.6 mg
  • Draslík 104.6 mg
  • Vláknina 5879.5 mg
  • Vitamín A 5879.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu 1/2l osolené vody, přidáme oloupanou cibuli, mrkev a omytý, na kolečka nakrájený citron. Okořeníme bobkovým listem a vložíme omyté porce filé. Zvolna vaříme asi 10 minut, maso vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Vývar vaříme ještě 15 minut, potom odstraníme bobkový list a vývar přecedíme.

  • 3

    Příprava krému: Žloutek rozkvedláme s hořčicí a citronovou šťávou, přidáme oloupaný, nasekaný česnek a vše smícháme s olivovým olejem a tvarohem. Osolíme a opepříme podle chuti.

  • 4

    Hotovým česnekovým krémem zalijeme porce filé a ihned podáváme.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu