Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 16 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 72.4 mg
- Draslík 1022.9 mg
- Vláknina 17688 mg
- Vitamín A 17688 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Velké, podlouhlé brambory uvaříme téměř doměkka, necháme vychladnout a vnitřky vydlabeme tak, aby brambory vypadaly jako loďky.
-
2
Omyté kuřecí maso a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji a necháme vychladnout. Přidáme nasekané olivy, fazole, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme.
-
3
Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme je do vymaštěné zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 1 hodinu.