Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 180 g Fazole červené sterilované
  • 70 g Olivy černé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 72.4 mg
  • Draslík 1022.9 mg
  • Vláknina 17688 mg
  • Vitamín A 17688 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké, podlouhlé brambory uvaříme téměř doměkka, necháme vychladnout a vnitřky vydlabeme tak, aby brambory vypadaly jako loďky.

  • 2

    Omyté kuřecí maso a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji a necháme vychladnout. Přidáme nasekané olivy, fazole, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme.

  • 3

    Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme je do vymaštěné zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu