Králičí pečínka na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 42 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 218.2 mg
- Draslík 1122.8 mg
- Vláknina 941.8 mg
- Vitamín A 941.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytého a osušeného králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a polijeme citronovou šťávou. Maso necháme asi 1 hodinu marinovat.
-
2
V pánvi na rozehřátém másle a oleji opečeme porce králíka po všech stranách. Když se na mase vytvoří kůrčička, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmažíme ji a maso podlijeme vodou (nebo vývarem). Vložíme do trouby a pečeme doměkka.
-
3
Před koncem pečení přilijeme smetanu a promícháme s porcemi masa.