Králičí hřbet na zelenině
Suroviny
- 150 g Cuketa
- 1000 g Králičí maso
- 40 g Máslo čerstvé
- 500 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Oregano čerstvé
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Provensálské koření
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 24 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 154.5 mg
- Draslík 1282.4 mg
- Vláknina 3740.9 mg
- Vitamín A 3740.9 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou.
-
2
Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
-
3
Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou.