Brambory s petrželkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Brambory rané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 8.2 mg
  • Vláknina 6584 mg
  • Vitamín A 6584 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme.

  • 2

    Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu