Brambory s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 9 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 8.2 mg
- Vláknina 6584 mg
- Vitamín A 6584 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme je a rozpůlíme.
-
2
Omytou a osušenou petrželku najemno nasekáme. Rozehřejeme máslo, přidáme do něj polovinu petrželky a vsypeme horké brambory. Krátce je v másle promícháme, osolíme a nakonec posypeme zbylou petrželkou.
-
3
Podáváme jako přílohu k masům.