Dušené okurkové plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 23 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 211.7 mg
- Vláknina 1315.8 mg
- Vitamín A 1315.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurku oloupeme, omyjeme, podélně rozkrojíme a zbavíme semínek.
-
2
Poloviny okurky nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Připravené okurky podusíme na másle 8-10 minut.
-
4
Podáváme posypané nastrouhaným sýrem jako přílohu k masům.