Pomerančový salát s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Fenykl obecný
  • 4 ks Pomeranče
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 693.4 mg
  • Vláknina 14907 mg
  • Vitamín A 14907 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme kůru a bílou vrstvu pomerančů tak, aby si udržely svůj původní tvar. Pracujeme nad miskou, abychom zachytili odkapávající šťávu. Šťávu odložíme a pomeranče nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Poté je rozložíme do salátové mísy.

  • 2

    Z hlízy fenyklu odřízneme vějířovité listy, podélně ji rozpůlíme a překrojíme na čtvrtky. Nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozsypeme na pomeranče a pokapeme šťávou zachycenou z pomerančů, aby nezhnědly.

  • 3

    Opatrně vše promícháme a posypeme semínky fenyklu.

  • 4

    Do misky nalijeme olivový olej a všleháme do něj pomerančovou šťávu. Zálivkou přelijeme připravené pomeranče s fenyklem, promícháme, přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladit.

  • 5

    Salát podáváme chlazený a těsně před podáváním jej posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Komentáře k receptu