Polévka z rajčatové šťávy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 48 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 264.6 mg
- Vláknina 4119 mg
- Vitamín A 4119 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podusíme si na másle kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubším struhadle.
-
2
Přidáme opranou spařenou rýži, dolijeme do roviny vodou, osolíme a dusíme do té doby, než rýže změkne.
-
3
Poté přilijeme rajčatovou šťávu, necháme polévku mírně povařit a odstavíme ji.
-
4
Po odstavení přilijeme mléko, přidáme máslo a nasekanou petrželovou nať.