Brambory s brokolicí a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 951.7 mg
- Vláknina 19774.5 mg
- Vitamín A 19774.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme 10 minut. Po pěti minutách přidáme do hrnce očištěnou mrkev a růžičky brokolice. Vaříme tedy ještě 5 minut. Scedíme a oddělíme brambory.
-
2
Na pánvi si rozpálíme olej, nasypeme pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Krátce orestujeme a vyklopíme do pekáčku.
-
3
Na cibuli s česnekem do pekáčku naklademe polovinu brambor. Jako druhou vrstvu dáme na brambory brokolici s mrkví, které jsme trochu pokrájeli. Zasypeme posekanou šalvějí a rozdrobeným tofu. Další vrstva budou zbylé brambory. Vše posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapékáme při maximální teplotě.