Kaviárová vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 594.2 mg
- Draslík 228.7 mg
- Vláknina 2755.8 mg
- Vitamín A 2755.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme, žloutky vyjmeme a vložíme do misky. Přidáme máslo, Lučinu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nasekanou jarní cibulku, dobře promícháme, můžeme i vyšlehat. Směs dáme vychladit do ledničky.
-
2
Půlky vajíček bez žloutků seřízneme tak, aby dobře stály, vychlazenou směs přendáme do cukrářského pytlíku s větším nástavcem a naplníme půlky vajíček. Každé vajíčko ozdobíme troškou kaviáru, kouskem petrželky a minitrojúhelníčkem citrónu.
-
3
Vejce servírujeme na talířích s oblohou z hlávkového salátu.
-
4
Výborně chutnají s bílým pečivem.