Karbanátky s křenem pečené v troubě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 0.5 ks Křen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 12.8 mg
  • Vláknina 152.8 mg
  • Vitamín A 152.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme se dvěma lžícemi vody, solí, pepřem a očištěnou, nadrobno nasekanou feferonkou, vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, urovnáme je na pekáč nebo do kastrolu a vložíme do horké trouby. Podlijeme trochou vody a upečeme do zlatova.

  • 3

    Upečené karbanátky přelijeme tatarskou omáčkou a hustě posypeme nastrouhaným křenem.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s čerstvým chlebem.

Komentáře k receptu