Kořeněné bramborové hranolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 5 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 483.4 mg
- Vláknina 5717.3 mg
- Vitamín A 5717.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.
-
2
Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.