Bramborová polévka s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 98 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 844.2 mg
- Vláknina 12578.5 mg
- Vitamín A 12578.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev nakrájíme na kolečka.
-
2
Omytý uzený bok nadrobno nakrájíme, rozškvaříme a přidáme připravenou zeleninu. Vše krátce osmahneme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 20 minut.
-
3
Potom přilijeme smetanu a polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
4
Polévku podáváme posypanou osmaženou cibulí.