Rillettes-francouzské škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6123 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 533 g
- Sodík 4335 mg
- Bílkoviny 195 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 1095 mg
- Draslík 4484.2 mg
- Vláknina 12862 mg
- Vitamín A 12862 mg
- Vitamín B6 4.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sádlo zvolna zahříváme s vínem, cibulí pokrájenou na hrubo, bobkovým listem a rozmarýnem.
-
2
Když se sádlo rozpustí přidáme na kostky pokrájenou plec a uzený bůček. Zahříváme na mírném plameni 3-4 hodiny až se maso začne rozpadat.
-
3
Vyndáme maso a bylinky, opepříme, osolíme dle chuti a promícháme.
-
4
Nandáme do sklenic a zalijeme sádlem, necháme vychladnout.
-
5
Podáváme namazané na čerstvém chlebu.