Zapečený toastový chléb se zeleninou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 250 g Mozzarella
- 12 krajíc Chléb toastový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Rajčata
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 25 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 64.4 mg
- Draslík 297.6 mg
- Vláknina 1753.9 mg
- Vitamín A 1753.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky zbavíme semínek, rajčata spaříme, oloupeme, cukety omyjeme, vše nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupaný česnek nasekáme, spolu s nakrájenou zeleninou asi 4 minuty podusíme na rozehřátém másle, zeleninu necháme částečně vychladnout.
-
3
Mozzarellu rozkrájíme na kostky a přidáme k zelenině spolu s nasekanými bylinkami i kořením. Vše promícháme, osolíme, opepříme a směs rozdělíme na krajíčky toastového chleba.
-
4
Toasty zapékáme přibližně 5 minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů Celsia.