Tygří krevety s čočkou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Čočka sterilovaná
  • 50 g Baby špenát
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Pórek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 547 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 850 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 131.3 mg
  • Draslík 1503.3 mg
  • Vláknina 46473.5 mg
  • Vitamín A 46473.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.7 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek, nakrájený na špalíčky, vaříme v páře 8 minut, přidáme krevety a vaříme dalších 6 minut.

  • 2

    Čočku scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

  • 3

    Přesypeme do misky, zakápneme citronovou šťávou a olejem, přidáme nakrájené olivy, nasekanou petržel, sůl a pepř. Důkladně promícháme.

  • 4

    Do směsi vsypeme uvařený pórek a špenát, promícháme.

  • 5

    Krevety rozložíme na salát a pokapeme zbylým dresinkem.

Komentáře k receptu