Zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 136 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 56 mg
- Vláknina 3514.4 mg
- Vitamín A 3514.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 4.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme najemno, mrkev nastrouháme nahrubo, papriku nakrájíme na drobné kostky, menší cibuli nakrájíme nadrobno.
-
2
V salátové míse promícháme olej, ocet, cukr, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a papriku. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme stát v chladu nejméně 1 hodinu.