Zelný salát

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 56 mg
  • Vláknina 3514.4 mg
  • Vitamín A 3514.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.1 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme najemno, mrkev nastrouháme nahrubo, papriku nakrájíme na drobné kostky, menší cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V salátové míse promícháme olej, ocet, cukr, sůl a pepř. Přidáme nakrouhané zelí, cibuli, mrkev a papriku. Dobře promícháme, přikryjeme a necháme stát v chladu nejméně 1 hodinu.

Komentáře k receptu