Španělský špenátový salát s rajčaty
Suroviny
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 93 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 527.5 mg
- Vláknina 5230.3 mg
- Vitamín A 5230.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli najemno nasekáme, omytý česnek rozdrtíme a omytá rajčata nakrájíme na silnější kolečka.
-
2
Z cibule, česneku, oleje, octa, cukru, hořčice a koření připravíme zálivku a přelijeme ji přes rajčata.
-
3
Těsně před podáváním vmícháme do salátu omytý a osušený čerstvý špenát. Povrch salátu posypeme nasekanou petrželkou.