Sójové plátky na šalvěji
Suroviny
- 200 g Cibule
- 80 g Sójové plátky
- 50 g Pórek
- 30 g Mouka rýžová
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 polévková lžíce Zelenina kořenová
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3.18 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 12 g
- Sodík 409 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1218.3 mg
- Vláknina 6163.4 mg
- Vitamín A 6163.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky sójového masa uvaříme ve slané vodě a připravíme si marinádu.
-
2
Do olivového oleje přilijeme sójovou omáčku a přisypeme sušenou šalvěj a oregano. Vložíme maso a marinujeme několik hodin, nejlépe přes noc.
-
3
Na pánev nalijeme olivový olej, rozpálíme a zpěníme pokrájenou cibuli. Plátky pokládáme na cibuli vedle sebe a orestujeme po obou stranách. Přidáme sušenou kořenovou zeleninu, kurkumu a špetku strouhaného muškátového oříšku. Podlijeme trochou vody a dusíme 15 minut.
-
4
Vyjmeme plátky a šťávu rozmixujeme. Vmícháme lžíci hořčice, zahustíme rýžovou moukou, vložíme zpět plátky a ještě krátce podusíme. Dochutíme sójovou omáčkou a solí. Na talíři dozdobíme kolečky pórku.