Sójové kostky v zeleninovém pyré
Suroviny
- 200 g Sójové kostky
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Mrkev kořen
- 80 g Olej olivový
- 200 ml Mléko sójové
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Saturejka
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 4 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2643 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1531.9 mg
- Vláknina 10156.5 mg
- Vitamín A 10156.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 208.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vlijeme olivový olej, přidáme sójovou omáčku, sušenou šalvěj, lžičku mleté papriky, kmín, saturejku a oregano.
-
2
Do této marinády vložíme kostky a dobře promícháme. Nakládáme několik hodin, nejlépe přes noc.
-
3
Mrkev, celer, petržel, cibuli a hlávkové zelí pokrájíme na větší kousky a vaříme do měkka asi 20 minut. Scedíme a dáme do mixéru i s trochou vody, ve které se zelenina vařila. Mixujeme asi 3 minuty. V případě potřeby můžeme dolít ještě trochu vody ze zeleniny.
-
4
Na pánvi rozpálíme olivový olej. Orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přisypeme mletou papriku a promícháme. Přidáme kostky sójového masa i s marinádou a dobře orestujeme.
-
5
Ke kostkám přilijeme pyré z mixéru a promícháme. Zahustíme solamylem rozpuštěným v sójovém mléce. Podusíme ještě 3 minuty.
-
6
Podle chuti dosolíme.
-
7
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.