Salát s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Brambory
- 240 g Kuřecí prsa
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 10 g Koriandr čerstvý
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Cukr krupice
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 39.4 mg
- Draslík 806.6 mg
- Vláknina 11925 mg
- Vitamín A 11925 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slané vodě, a když jsou měkké, slijeme vodu a necháme je vychladnout.
-
2
Stejně připravíme i fazolky, ty ale vaříme jen 3 minuty.
-
3
Nudličky kuřecího masa restujeme na másle spolu s římským kmínem, solí a rozemletou chilli papričkou.
-
4
Brambory nakrájíme na kostky, červenou cibuli na kolečka, papriku a rajčata na větší kousky.
-
5
Zálivku připravíme z olivového oleje, vinného octa, cukru, medu a nakrájeného koriandru.
-
6
Ve větší misce smícháme brambory, fazolky, rajčata, cibuli a nakrájenou zeleninu s kuřecím masem a vše přelijeme zálivkou.
-
7
Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.