Rýže se skopovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 51 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 617.2 mg
- Vláknina 6805.8 mg
- Vitamín A 6805.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
40g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka.
-
3
K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.
-
4
Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě.
-
5
Podáváme posypané sekanou petrželí.