Rýže se skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 180 g Rajčata
  • 300 g Rýže loupaná
  • 6 g Petržel - nať
  • 500 g Skopové maso přední
  • 850 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 617.2 mg
  • Vláknina 6805.8 mg
  • Vitamín A 6805.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, zalijeme horkou, osolenou vodou a necháme půl hodiny máčet. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    40g másla necháme rozehřát a osmahneme na něm pokrájenou cibulku. Přidáme nakrájené maso a rajčata, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a vaříme doměkka.

  • 3

    K uvařenému masu vmícháme rýži, zalijeme 60g rozpuštěného másla a 600ml vody. Přiklopíme a vaříme do úplného vstřebání vody do rýže.

  • 4

    Hrnec s uvařenou rýží necháme půl hodiny odstát na teplém místě.

  • 5

    Podáváme posypané sekanou petrželí.

Komentáře k receptu