Rýže s drůbežími játry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 400 g Rýže loupaná
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Játra drůbeží
  • 60 g Rajčata
  • 6 g Cukr krupice
  • 10 g Oříšky piniové
  • 650 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 904 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 756 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 216.7 mg
  • Vláknina 6655 mg
  • Vitamín A 6655 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté propláchneme vodou studenou a necháme okapat.

  • 2

    80g másla necháme rozehřát a osmažíme na něm cibulku a piniová semena. Vsypeme okapanou rýži, pokrájené rajče. Vše osolíme, osladíme, zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do úplného vstřebání vývaru.

  • 3

    50g másla rozpustíme a necháme na něm osmažit pokrájená játra. Ta později vmícháme do uvařené rýže, povrch posypeme zbytkem másla, přiklopíme a necháme půl hodiny odležet.

Komentáře k receptu