Rýže s drůbežími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 904 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 38 g
- Sodík 756 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 216.7 mg
- Vláknina 6655 mg
- Vitamín A 6655 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži namočíme na půl hodiny do horké, osolené vody. Poté propláchneme vodou studenou a necháme okapat.
-
2
80g másla necháme rozehřát a osmažíme na něm cibulku a piniová semena. Vsypeme okapanou rýži, pokrájené rajče. Vše osolíme, osladíme, zalijeme vývarem a přiklopíme. Vaříme do úplného vstřebání vývaru.
-
3
50g másla rozpustíme a necháme na něm osmažit pokrájená játra. Ta později vmícháme do uvařené rýže, povrch posypeme zbytkem másla, přiklopíme a necháme půl hodiny odležet.