Uzená treska s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Filé z aljašské tresky
  • 175 g Rýže Basmati
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 346 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 302.3 mg
  • Draslík 209.8 mg
  • Vláknina 4604.5 mg
  • Vitamín A 4604.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s rozehřátým olejem opékáme 10 minut dozlatova cibuli, přidáme česnek, půl minuty opékáme, potom vmícháme kmín, kurkumu, mletý koriandr a ještě půl minuty zahříváme, aby koření začalo vonět. Přidáme rýži a důkladně promícháme.

  • 2

    Vroucí vodou přelijeme plátky z uzené tresky, necháme 10 minut stát, rybu vyjmeme, zbavíme kůže i kostí a rozebereme na kousky. Z vody, ve které se treska máčela, odměříme 350 ml, nalijeme do hrnce, zamícháme a přivedeme k varu. Přiklopíme a na velmi slabém ohni dusíme 12-15 minut, aby se tekutina vstřebala a rýže změkla.

  • 3

    Mezitím vaříme 8 minut v osolené vodě vejce, vodu slijeme, vejce ochladíme studenou tekoucí vodou a odložíme.

  • 4

    K rýži opatrně přimícháme kousky ryby, petrželku, máslo, rozdělíme na talíře, navrch dáme vejce nakrájené podélně na čtvrtky, ozdobíme klínky citronu a servírujeme.

Komentáře k receptu