Krůtí kousky na zázvoru
Suroviny
- 200 g Cibule
- 550 g Krůtí maso
- 65 g Česnek
- 300 g Zelí čínské
- 50 g Pórek
- 100 g Paprika červená
- 200 ml Olej olivový extra panenský
- 10 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Saturejka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Estragon
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 0.5 ks Zázvor celý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Kmín římský
- 0.5 šálek Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1289 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 115 g
- Sodík 402 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 1128.5 mg
- Vláknina 9686.2 mg
- Vitamín A 9686.2 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu. Základem je olivový olej, do kterého nastrouháme zázvor. Přidáme bazalku, saturejku a římský kmín. Ještě přilijeme trochu sójové omáčky. Vše promícháme.
-
2
Do marinády vložíme kousky osoleného krůtího masa. Maso stačí marinovat asi hodinu.
-
3
Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Přisypeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a zázvor. Smažíme, až zesklovatí.
-
4
Do pánve vyklopíme krůtí maso i s marinádou. Přidáme tymián, oregano, mletou pariku, estragon a saturejku. Spolu s kořením maso orestujeme. Přidáme plátky čerstvé papriky a nakrájené čínské zelí. Pánvičku přikryjeme a chvilku dusíme. Čerstvá zelenina pustí vodu, takže nemusíme podlévat. Dusíme 15 minut. Pak přidáme na kolečka nakrájený pórek, který už jen prohřejeme.