Krůtí kousky na zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 550 g Krůtí maso
  • 65 g Česnek
  • 300 g Zelí čínské
  • 50 g Pórek
  • 100 g Paprika červená
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Saturejka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Estragon
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 ks Zázvor celý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Kmín římský
  • 0.5 šálek Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1289 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 402 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 110 mg
  • Draslík 1128.5 mg
  • Vláknina 9686.2 mg
  • Vitamín A 9686.2 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 85 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu. Základem je olivový olej, do kterého nastrouháme zázvor. Přidáme bazalku, saturejku a římský kmín. Ještě přilijeme trochu sójové omáčky. Vše promícháme.

  • 2

    Do marinády vložíme kousky osoleného krůtího masa. Maso stačí marinovat asi hodinu.

  • 3

    Na pánev nalijeme olej a necháme rozpálit. Přisypeme nakrájenou cibuli a nakrájený česnek a zázvor. Smažíme, až zesklovatí.

  • 4

    Do pánve vyklopíme krůtí maso i s marinádou. Přidáme tymián, oregano, mletou pariku, estragon a saturejku. Spolu s kořením maso orestujeme. Přidáme plátky čerstvé papriky a nakrájené čínské zelí. Pánvičku přikryjeme a chvilku dusíme. Čerstvá zelenina pustí vodu, takže nemusíme podlévat. Dusíme 15 minut. Pak přidáme na kolečka nakrájený pórek, který už jen prohřejeme.

Komentáře k receptu