Zelňačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Brambory
  • 60 g Cibule
  • 100 g Zelí kysané
  • 20 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 494 mg
  • Vláknina 7399 mg
  • Vitamín A 7399 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malé kostičky nakrájené brambory vaříme v osolené vodě asi 20 min. Mezitím si nadrobno nakrájíme cibuli, okořeníme ji sladkou paprikou a s na plátky nakrájeným česnekem promícháme. Přidáme zelí, podlijeme vodou tak, aby bylo zelí ponořeno, a dusíme asi 30 min. doměkka.

  • 2

    K zelí přidáme brambory, promícháme a rozředíme vodou z uvařených brambor, povaříme na mírném ohni asi 10 min.

Komentáře k receptu