Turecká rýže - základní předpis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 20 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 66.8 mg
- Vláknina 4200 mg
- Vitamín A 4200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýží přebereme, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát, poté vodu slijeme a rýži dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
2/3 másla necháme rozehřát. Do rozpuštěného másla vlijeme vývar, osolíme a uvedeme k varu.
-
3
Do vařícího vývaru vsypeme rýži, zamícháme a vaříme do úplného vyvaření vývaru.
-
4
Uvařenou rýži proložíme plátky másla. Hrnec s rýží zabalíme do utěrky, přiklopíme a necháme v teple půl hodiny odležet.