Turecká rýže - základní předpis

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 66.8 mg
  • Vláknina 4200 mg
  • Vitamín A 4200 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýží přebereme, osolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme hodinu odstát, poté vodu slijeme a rýži dobře propláchneme studenou vodou, necháme okapat.

  • 2

    2/3 másla necháme rozehřát. Do rozpuštěného másla vlijeme vývar, osolíme a uvedeme k varu.

  • 3

    Do vařícího vývaru vsypeme rýži, zamícháme a vaříme do úplného vyvaření vývaru.

  • 4

    Uvařenou rýži proložíme plátky másla. Hrnec s rýží zabalíme do utěrky, přiklopíme a necháme v teple půl hodiny odležet.

Komentáře k receptu