Lilky plněné skopovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 80 g Cibule
  • 150 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mrkev kořen
  • 500 g Skopová kýta
  • 4 ks Lilek
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 962.4 mg
  • Vláknina 27059.8 mg
  • Vitamín A 27059.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém tuku osmahneme na kostky nakrájené maso, hrubě nastrouhanou cibuli, utřený česnek, pokrájenou mrkev a brambory. Vše promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme 300 ml vody.

  • 2

    Dusíme do změknutí. Do hotové směsi přidáme hrášek a necháme prohřát.

  • 3

    Lilky rozřízneme napříč, vydlabeme dužinu a osolíme. Plníme připravenou masovou směsí.

  • 4

    Lehce přelijeme rozpuštěným máslem, podlijeme trochou vody a dusíme přiklopené 30 minut.

Komentáře k receptu