Jehněčí maso se zeleninou v hliněném hrnci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 136 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 500 g Jehněčí maso
  • 160 g Rajčata
  • 160 g Paprika červená
  • 150 g Brambory
  • 150 g Hrášek
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 103 mg
  • Draslík 504.6 mg
  • Vláknina 9843.8 mg
  • Vitamín A 9843.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 82.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1192.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, cibuli a společně se zbylou zeleninou a masem pokrájíme na větší kousky. Směs vložíme do hliněného hrnce, osolíme, opepříme, přidáme lžící másla a hrášek.

  • 2

    Přikryjeme alobalem, do které jsme propíchali několik dírek. Dusíme bez podlití vody cca 2 hodiny ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme posypané sekaným koprem a petrželí.

Komentáře k receptu