Jehněčí maso se zeleninou v hliněném hrnci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 18 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 103 mg
- Draslík 504.6 mg
- Vláknina 9843.8 mg
- Vitamín A 9843.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 82.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1192.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme brambory, cibuli a společně se zbylou zeleninou a masem pokrájíme na větší kousky. Směs vložíme do hliněného hrnce, osolíme, opepříme, přidáme lžící másla a hrášek.
-
2
Přikryjeme alobalem, do které jsme propíchali několik dírek. Dusíme bez podlití vody cca 2 hodiny ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Podáváme posypané sekaným koprem a petrželí.