Brambory dušené ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Brambory
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 556 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 1132.6 mg
  • Vláknina 12668 mg
  • Vitamín A 12668 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme a promícháme s nasekanou petrželkou.

  • 2

    Kastrol silně vymažeme sádlem, vložíme plátky brambor a podlijeme hovězím vývarem. Pod pokličkou dusíme doměkka, brambory mají vsáknout všechen vývar.

Komentáře k receptu