Kukuřičné chlupaté knedlíky s tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6435 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 674 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 582.6 mg
- Vláknina 16346.7 mg
- Vitamín A 16346.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 275 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rýžovém mléce rozmícháme 100 gramů kukuřičné mouky a dáme vařit. Jakmile kaše začne houstnout, zmírníme oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Po dvou minutách kaši odstavíme
-
2
a necháme vychladnout.
-
3
Na moukou posypaný vál vyklepneme kaši, přidáme 180 gramů kukuřičné mouky, vejce a trochu soli. Rukama vypracujeme pevnější těsto.
-
4
Vyválíme delší váleček a nožem rozdělíme na stejné kousky. Jako náplň použijeme tofu, které nakrájíme na drobné kousíčky. Kousky těsta dlaní rozmáčkneme na placičky. Čajovou lžičkou klademe tofu na těsto, uzavřeme a vyválíme do kuliček. V osolené vodě vaříme asi 10 minut.
-
5
Jako přílohu podáváme červené zelí. Použijeme sterilované, které ze sklenice vyklepeme do rendlíku a pouze ohřejeme. Na talíři knedlíky se zelím ještě posypeme cibulkou. Nakrájenou cibulku jsme lehce orestovali na pánvi.