Kukuřičné chlupaté knedlíky s tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 280 g Mouka kukuřičná
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 500 g Zelí červené - sterilizované
  • 400 ml Mléko rýžové
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Olej slunečnicový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6435 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 674 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 582.6 mg
  • Vláknina 16346.7 mg
  • Vitamín A 16346.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 275 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V rýžovém mléce rozmícháme 100 gramů kukuřičné mouky a dáme vařit. Jakmile kaše začne houstnout, zmírníme oheň a za stálého míchání přivedeme k varu. Po dvou minutách kaši odstavíme

  • 2

    a necháme vychladnout.

  • 3

    Na moukou posypaný vál vyklepneme kaši, přidáme 180 gramů kukuřičné mouky, vejce a trochu soli. Rukama vypracujeme pevnější těsto.

  • 4

    Vyválíme delší váleček a nožem rozdělíme na stejné kousky. Jako náplň použijeme tofu, které nakrájíme na drobné kousíčky. Kousky těsta dlaní rozmáčkneme na placičky. Čajovou lžičkou klademe tofu na těsto, uzavřeme a vyválíme do kuliček. V osolené vodě vaříme asi 10 minut.

  • 5

    Jako přílohu podáváme červené zelí. Použijeme sterilované, které ze sklenice vyklepeme do rendlíku a pouze ohřejeme. Na talíři knedlíky se zelím ještě posypeme cibulkou. Nakrájenou cibulku jsme lehce orestovali na pánvi.

Komentáře k receptu