Máslo žampionové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 59 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 7 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 11.2 mg
- Vláknina 70 mg
- Vitamín A 70 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na malém množství másla podusíme očištěné, omyté a drobně nakrájené žampiony. Osolíme je a necháme vychladnout.
-
2
Potom žampiony promícháme se zbylým změklým máslem, ztvarujeme do válečku a zabalíme do pergamenového papíru nebo do fólie.
-
3
Žampionové máslo uložíme do chladničky.