Bramborová kaše zapečená na celeru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 210.4 mg
  • Draslík 1053.2 mg
  • Vláknina 12618.3 mg
  • Vitamín A 12618.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy téměř doměkka. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky.

  • 2

    Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, prolisujeme je a rozšleháme s mlékem, žloutky, solí a špetkou muškátu na hladkou kaši.

  • 3

    Do máslem vymazaného pekáče urovnáme plátky celeru, na ně navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 4

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu