Bramborová kaše zapečená na celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 15 g
- Sodík 514 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 210.4 mg
- Draslík 1053.2 mg
- Vláknina 12618.3 mg
- Vitamín A 12618.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaný celer uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy téměř doměkka. Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky.
-
2
Oloupané, na čtvrtky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, prolisujeme je a rozšleháme s mlékem, žloutky, solí a špetkou muškátu na hladkou kaši.
-
3
Do máslem vymazaného pekáče urovnáme plátky celeru, na ně navrstvíme bramborovou kaši a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
-
4
Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.