Focaccia (bezlepková)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 592 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 208.3 mg
- Draslík 155.6 mg
- Vláknina 550.4 mg
- Vitamín A 550.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mouky přidáme rozpuštěné máslo, nastrouhaný čedar, cottage, najemno nasekanou cibulku, sůl, pepř, jedlou sodu a vejce. Vše řádně promícháme, dokud se těsto nespojí.
-
2
Těstem naplníme vymazanou zapékací mísu a shora posypeme rozmarýnem a hrubou mořskou solí. Můžeme přidat i část strouhaného sýra.
-
3
Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme, dokud okraje nezhnědnou - přibližně 30 až 40 minut.
-
4
Necháme vychladnout a krájíme na hranaté krajíce.