Studená bramborová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 125 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 454.7 mg
  • Vláknina 5934 mg
  • Vitamín A 5934 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené, ještě teplé brambory prolisujeme sítem a zředíme marinádou připravenou z vody, octa, oleje, cukru a soli.

  • 2

    Omáčku okořeníme oloupanou, nastrouhanou cibulí a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Bramborovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu, na studenou vepřovou pečeni nebo na studené vařené uzené maso.

  • 4

    Do omáčky můžeme přidat trochu nastrouhaného křenu.

Komentáře k receptu