Studená bramborová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 3 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 454.7 mg
- Vláknina 5934 mg
- Vitamín A 5934 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené, ještě teplé brambory prolisujeme sítem a zředíme marinádou připravenou z vody, octa, oleje, cukru a soli.
-
2
Omáčku okořeníme oloupanou, nastrouhanou cibulí a nasekanou petrželkou.
-
3
Bramborovou omáčku podáváme k vařenému hovězímu nebo vepřovému masu, na studenou vepřovou pečeni nebo na studené vařené uzené maso.
-
4
Do omáčky můžeme přidat trochu nastrouhaného křenu.