Suflé z cukrářšké šlehačky s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cukr krupice
  • 10 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 143 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 163.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 2

    Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, poté přidáme 50g cukru a vše vmícháme do studené cukrářské šlehačky.

  • 3

    Formu na suflé vymažeme a vysypeme cukrem. Směs rozetřeme do formy a povrch uhladíme. Vložíme do trouby, pečeme 15-20minut a hotové ihned servírujeme.

Komentáře k receptu