Nadívaná makrela
Suroviny
- 500 g Rýže dušená
- 150 g Rajčata
- 800 g Makrela obecná
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Cibule
- 8 ks Vinné listy
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Salát kadeřavý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Hrozinky
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 24 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1100.9 mg
- Vláknina 55990.8 mg
- Vitamín A 55990.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.9 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.
-
2
Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.
-
3
Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.