Fajitas s mečounem
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 900 g Filé z mečouna
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Avokádo
- 1 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 12 ks Tortilla
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Tabasco
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2076 kcal
- Sacharidy 335 g
- Tuky 50 g
- Sodík 718 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 335 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 2543.4 mg
- Vláknina 101833 mg
- Vitamín A 101833 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kousky nakrájíme maso z mečouna nebo z tuňáka, promícháme jej s marinádou, kterou jsme získali smícháním kajenského pepře, česneku, římského kmínu, čili koření a oleje a necháme 1-2 hodiny odležet.
-
2
Maso i s marinádou opékáme 2 minuty dozlatova na velké pánvi rozehřáté na vysokou teplotu. Přidáme žlutou a červenou papriku, cibuli, cukety a ještě 5 minut zahříváme.
-
3
Placky zahřejeme v předehřáté troubě podle návodu na jejich obalu tak, aby byly ohebné.
-
4
Připravíme si guacamole a to tak, že na hladkou kaši rozmačkáme avokádo, které smícháme s česnekem, rajčetem, citronovou šťávou, tabascem, solí a pepřem.
-
5
Rybu se zeleninou zamícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Rozdělíme na placky, navrch dáme trochu guacamole se zakysanou smetanou, placky zabalíme, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.