Rizoto s olihněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 15 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 298.5 mg
- Draslík 435.6 mg
- Vláknina 6031.3 mg
- Vitamín A 6031.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, vykuchané olihně zbavené hlav nakrájíme na menší kousky.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 5 lžících oleje, přidáme nasekaný česnek a petrželku, osolíme a opepříme. Přidáme olihně, zalijeme 2 lžícemi vinného octa a dusíme asi 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Potom přidáme spařenou, propláchnutou rýži, přilijeme vodu a vše dovaříme doměkka. Nakonec přilijeme zbylý olej a před podáváním necháme rizoto asi 10 minut odležet.