Uzený kapr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Kapr obecný
  • 200 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1141 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 105 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 253 mg
  • Draslík 863.9 mg
  • Vláknina 325.5 mg
  • Vitamín A 325.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra zbavíme šupin, vykucháme, hlavu a ocasní části odstraníme. Zbylou část kapra omyjeme, osušíme a zavěsíme do udírny na 2 hodiny.

  • 2

    Potom maso osolíme, nakrájíme na podkovy a opečeme po obou stranách na oleji.

  • 3

    Nadrobno nasekanou petrželku a česnek osmahneme na másle a směsí polijeme porce kapra.

Komentáře k receptu