Uzený kapr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1141 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 105 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 253 mg
- Draslík 863.9 mg
- Vláknina 325.5 mg
- Vitamín A 325.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra zbavíme šupin, vykucháme, hlavu a ocasní části odstraníme. Zbylou část kapra omyjeme, osušíme a zavěsíme do udírny na 2 hodiny.
-
2
Potom maso osolíme, nakrájíme na podkovy a opečeme po obou stranách na oleji.
-
3
Nadrobno nasekanou petrželku a česnek osmahneme na másle a směsí polijeme porce kapra.