Krevety s pepřem a solí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Cukr palmový
  • 3 ks Česnek
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 102.8 mg
  • Vláknina 2533 mg
  • Vitamín A 2533 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sůl a celý pepř roztlučeme paličkou v keramickém hmoždíři, do směsi přidáme cukr a směs odložíme k dalšímu použití.

  • 2

    Vyloupané obří krevety pláchneme studenou tekoucí vodou a osušíme

  • 3

    na vrstvě papírových ubrousků.

  • 4

    V předehřátém woku rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, čili papričku, zázvor a česnek a za stálého obracení dvěma vařečkami je opékáme na dosti silném ohni 4-5 minut, krevety by měli být dobře propečené, pak je ochutíme směsí solí, pepře a fagary a ještě zhruba

  • 5

    minutu za stálého míchání opékáme.

  • 6

    Pokrm rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme .

Komentáře k receptu