Krevety s pepřem a solí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 6 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 102.8 mg
- Vláknina 2533 mg
- Vitamín A 2533 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sůl a celý pepř roztlučeme paličkou v keramickém hmoždíři, do směsi přidáme cukr a směs odložíme k dalšímu použití.
-
2
Vyloupané obří krevety pláchneme studenou tekoucí vodou a osušíme
-
3
na vrstvě papírových ubrousků.
-
4
V předehřátém woku rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, čili papričku, zázvor a česnek a za stálého obracení dvěma vařečkami je opékáme na dosti silném ohni 4-5 minut, krevety by měli být dobře propečené, pak je ochutíme směsí solí, pepře a fagary a ještě zhruba
-
5
minutu za stálého míchání opékáme.
-
6
Pokrm rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme .