Plněná vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 180 g Paprikové lusky čerstvé
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 491.9 mg
  • Draslík 250.8 mg
  • Vláknina 704 mg
  • Vitamín A 704 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozřízneme na půlky. Spodek bílku seřízneme kvůli stabilitě vajec při servírování.

  • 2

    Z vajec lžičkou vydlabeme žloutky a propasírujeme je přes síto. Osolíme a smícháme s hořčicí, sýrem a mlékem.

  • 3

    Do vzniklé směsi vmícháme nadrobno pokrájené kapary a papriku.

  • 4

    Vaječnou směsí naplníme připravené bílky.

Komentáře k receptu