Salát s mořskými plody

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Rukola
  • 350 g Olihně
  • 1 kávová lžička Balsamico ocet
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 295.8 mg
  • Draslík 562.8 mg
  • Vláknina 9759.8 mg
  • Vitamín A 9759.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucí osolené vody vsypte očištěnou a nakrájenou zeleninu na tenké proužky, olihně a krevety. Vařte 2 minuty, slijte a nechte okapat.

  • 2

    Dresink připravte smícháním citronové sťávy, oleje, soli a pepře.

  • 3

    Zeleninu a mořské plody vsypte do misky, přelijte dresinkem a přidejte kapary, promíchejte a nechte chvíli odstát.

  • 4

    Rukolu rozdělte na 4 talíře, zakápněte balzamikovým octem, položte na ni salát a podávejte.

Komentáře k receptu