Salát s mořskými plody
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Rukola
- 350 g Olihně
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 2 ks Citrony
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 95 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 295.8 mg
- Draslík 562.8 mg
- Vláknina 9759.8 mg
- Vitamín A 9759.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody vsypte očištěnou a nakrájenou zeleninu na tenké proužky, olihně a krevety. Vařte 2 minuty, slijte a nechte okapat.
-
2
Dresink připravte smícháním citronové sťávy, oleje, soli a pepře.
-
3
Zeleninu a mořské plody vsypte do misky, přelijte dresinkem a přidejte kapary, promíchejte a nechte chvíli odstát.
-
4
Rukolu rozdělte na 4 talíře, zakápněte balzamikovým octem, položte na ni salát a podávejte.