listy činského zelí s piniovými oříšky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Oříšky piniové
  • 500 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr palmový
  • 1 kg Zelí čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1232 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 669.7 mg
  • Vláknina 6925 mg
  • Vitamín A 6925 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 21.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy činského zelí důkladně opláchneme pod studenou tekoucí vodou a potom osušíme savým kuchyňským papírem.

  • 2

    osušené listy jednotlivě svineme do válečku a potom ostrým nožem nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Ve velkém woku rozehřejeme vyšší vrstvu arašídového oleje na smažení, vložíme do něj nudličky činského zelí a zhruba půl minuty je mícháme. Nudličky činského zelí se zmenší a budou křupavé. Uvedené množství rozdělíme nejlépe na čtyři části a smažíme je postupně.

  • 4

    Nudličky činského zelí vyjmeme z woku naběračkou a usušíme na

  • 5

    savém kuchyňském papíru.

  • 6

    Ještě teplé křupavé nudličky upravíme do misek, posypeme solí, cukrem a piniovými oříšky a hned podáváme. Pokrm připomíná

  • 7

    mořské řasy.

Komentáře k receptu