Indická bramborová polévka
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 230 g Brambory
- 900 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 kávová lžička Kmín římský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Jogurt bílý
- 1 polévková lžíce Koriandr mletý
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1130 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 869.8 mg
- Vláknina 16260.1 mg
- Vitamín A 16260.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na zahřátém rostlinném oleji restujeme spolu s cibulí nakrájené brambory, pokud možno moučné odrůdy. Po pěti minutách přidáme kmín, špetku koriandru a opékáme ještě jednu minutu. Vše zalijeme zeleninovým vývarem, může být i z kostky.
-
2
Nyní přidáme chilli papričku, garam masalu a přivedeme k varu. Hrnec přiklopíme, oheň zmírníme a vaříme dalších 20 minut.
-
3
Když se brambory začnou rozpadat, přidáme hrášek a vaříme ještě pět minut. Stáhneme polévku z ohně, vmícháme bílý jogurt, okořeníme špetkou soli a pepře dle chuti.
-
4
Ihned podáváme ozdobené koriandrem.
-
7