Bramborový salát s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 29 g
- Sodík 685 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 1039.9 mg
- Vláknina 13935 mg
- Vitamín A 13935 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, po vystydnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Zálivku si připravíme ze směsi jogurtu a oleje, dochutíme octem, sekanou petrželkou, utřeným česnekem. Dle chuti dosolíme.
-
3
Brambory na závěr dobře promícháme se zálivkou a dáme alespoň na hodinu odležet do chladničky.